Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Nadutost- kako si pomoći?  (Posjeta: 3888 puta)
gueen
Newbie
*

Email
« na: Prosinac 24, 2009, 10:57:15 »

Imam strašnu nadutost ali na žalost nemrem ispustiti vjetrove, tak da se napušem kak pajcek. Osjećam plinove po crijevima i  boli me cijela utroba, užas. Kak da smanjim tu nadutost? Spremna sam i na neugodne vjetrove, samo da prestane bol.
Evidentirano
tata mata
Newbie
*

Email
« Odgovor #1 na: Prosinac 24, 2009, 11:19:27 »

Znam kak ti je i ja to nekad imam. Koja ti hrana stvara najviše problema? Meni se to dešava od kuhanog zelja i jabuka. Probao sam švedsku grenčicu i pokazala se dosta dobra. Nadutost se smanjila.  Sretan sam kad se pojave plinovi jer se onda bol smanji i sve prođe nakon 1-2 sata. Dobro ti je i žvakati i kim.
Evidentirano
matil
Newbie
*

Email
« Odgovor #2 na: Prosinac 24, 2009, 11:36:14 »

i ja ti preporučam švedsku grenčicu. to ti je neka tekućina, nije baš prefina za piti al fakat kad to popiješ možeš
poslije toga sve klopat i masno i odojka i sve kaj ćemo sada imati na meniju za božić. usput moja mama s tim sve
liječi i sve oko sebe tjera da to probaju
Evidentirano
gueen
Newbie
*

Email
« Odgovor #3 na: Prosinac 24, 2009, 11:38:20 »

Znam kak ti je i ja to nekad imam. Koja ti hrana stvara najviše problema? Meni se to dešava od kuhanog zelja i jabuka. Probao sam švedsku grenčicu i pokazala se dosta dobra. Nadutost se smanjila.  Sretan sam kad se pojave plinovi jer se onda bol smanji i sve prođe nakon 1-2 sata. Dobro ti je i žvakati i kim.

Meni se to dešava od špinata, voća (da jabuke su dosta loše), graha i slanutka, ječma i karfiola, ali nije ograničeno samo na tu hranu. Čini mi se da to ovisi i o psihičkoj napetosti. Probat ću tu švedsku grenčicu, a čitam da bi i artičoka mogla biti dobra.
Evidentirano
greenday
Newbie
*

Email
« Odgovor #4 na: Prosinac 28, 2009, 01:39:30 »

Problem je gastroenterološki. Previše zraka u trbuhu zbog loše prehrane i prebrzog jedenja, ali više vjerojatno od neke bakterije u probavnom traktu i sl. Nije ništa opasno, ali je neugodno. U osnovi se trebate naručiti kod gastroenterologa i s njim vidjeti što dalje.....
Evidentirano
TINČICA
Newbie
*

Email
« Odgovor #5 na: Prosinac 29, 2009, 02:00:10 »

BOK,PROBAJ SA GINGER CAPS. IPIJ ČAJ OD ANISA
Evidentirano
TINČICA
Newbie
*

Email
« Odgovor #6 na: Prosinac 29, 2009, 04:23:00 »

ČULA SAM DA POSTOJI SIRUP ORTISAN ,UGODNOG OKUSA MOGU GA KORISTITI IDJECA IODRASLI
Evidentirano
matil
Newbie
*

Email
« Odgovor #7 na: Siječanj 14, 2010, 07:23:17 »

Evo me opet nakon blagdana i ogromnih količina francuske, odojka i pogotovo kolača kojima ne meogu odoljeti. Ovaj puta sam uzela šumeću artičoku i fakat pomaže. Uzela sam ju samo par puta nakon jela čim bi osjetila da sam se pretovarila sa klopom i već nakon pola sata bi mi bilo lakše, a probava ko urica. Jedna frendica mi je rekla neka si uzmem i vaš
DETOX sada nakon blagdana. Ima ko kakva iskustva s tim?
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: